Vanwege het 30-jarig jubileum van Bospop krijgt het Weerter muziekfestival eenmalig een extra subsidie van 5000 euro van de Provincie en 1500 euro van de Stichting Popmuziek Limburg. Hiermee is het mogelijk het programma van het festival uit te breiden met een extra podium op vrijdagavond 9 juli.

Weert/Maastricht
van onze verslaggever

Gedeputeerde Cultuur Odile Wolfs: “Bospop heeft zich in 30 jaar ontwikkeld tot het tweede grootste popfestival van Limburg en zet daarmee Limburg landelijk en internationaal op de culturele kaart. Als blijk van waardering doen wij in het kader van het jubileumjaar dit extra avondprogramma samen met de Stichting Popmuziek Limburg aan het festival cadeau. Daarmee wordt het tweedaags festival een driedaags festival”. Het vrijdagavond programma is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig Bospopticket.

Cafétent

Verwacht wordt dat veel mensen zich al op vrijdagavond op de camping melden. Speciaal voor deze vroege bezoekers, treden vanaf 20.30 uur achtereenvolgens de Nederlandse Southern rock band Bail, de Britse bluesrock gitarist Scott McKeon en de Texaanse redneck rock/metal formatie The Texas Hippie Coalition op. De laatste staat eveneens in het zondagprogramma op mainstage geprogrammeerd. Het programma vindt plaats in de nieuwe 24-uurs cafétent.

Bron: De Limburger

147